halloween helg...

.. å vi festade loss redan igår. vi va hem till mattias å sofie på halloween fest. vi skulle vart ca 14 stycken om inte mer på festen men eftersom en massa tråkiga människor balla ur i sista stund så vart vi en liten skara på kanske 8 lr 10 stycken. men vi hade roligt ändå :)

jag var utklädd till en egen variant av catwomen och min sambo va utklädd till barman :P... stefans bror emil valde att haka på i sista stund så han fick låna stefans kläder från förra årets halloween så han fick bli cowboy :D

så här såg vi ut




masken ja hade på mig åkte av bara en stund efter kortet. va lite svårt å se i den haha..

här kommer bilder på resten av gänget hur dom såg ut

här e sofie




i mitten på denna bild ser ni mattias som enligt mig hade den bästa utklädnaden




sofie igen som sjunger singstar för fullt





niklas å hanna





och en sista bild där catwomen tröttnat på å va med på kort haha. lite trött kanske lr lite full va vet ja :P




idag e de lördag å de kommer bli riktigt lugnt för min del. stefan ska åka till filipstad å meka med bilen så ja blir väll sittandes här i min ensamhet med nån film lr nått...kul...

ne nu måste ja nog åka till affären snart å köpa en coca cola å nått godis... e de nån mer än ja som har tråkigt så kan ni väll höra av er..

hade gött... hey!!!!!!!!!!!


piss förskylning och tandläkarbesök

vilken vecka det har varit. jag som många andra har haft ont i armen efter vaccinationen. i söndags kändes de ganska bra i armen. va bara jag lite öm. måndag morgon när ja åkte till jobbet kände ja mig lite krasslig. allt som dagen gick kände ja mig sämre. ja börja frysa å fick ont i halsen. blev allt tröttare mot slutet av dagen. när ja kom hem va ja så frusen att ja direkt klev in i en varm dusch å la mig sen i soffan under en filt. som tur är har ja så gulliga kompisar i stallet att ja slapp åka dit denna dag.

idag är de tisdag och ja e fortfarande dålig. inte så mycke feber men hosta till förbannelse och snuva. sitter just nu i soffan under filten.. blir hemma från jobbet även imorgon. skulle säkert fixa å jobba men samtidigt är de dumt mot så väl arbetskamrater och patienter att slöa runt super förskyld. bättre kanske att bli helt frisk först.

idag har ja vart till tandläkarn också. skulle kanske behövt skjuta på den tiden eftersom ja hellre hade legat kvar i soffan. men med min tandläkarskräck ville ja samtidigt få detta överstökat. skulle laga hål och dra ut en visdomstand. att få bedövning e ja inte så rädd för och inte heller att laga. men tanken av att han med en tång skulle greppa tag i en tand å rycka ut den gjorde mig helt svett. men denna tandläkare e helt underbar. han sa att ja skulle säga till om ja kände minsta lilla så de gjorde ja. så då bedöva han ännu mer. sen när han började rycka lite i tanden så hörde ja att de knastra lite sen i nästa sekund satte han dit en bomulls tuss. "e de redan klart" fråga ja. å de va det tydligen.. under lagning å de va ja riktigt lugn men sen när han skulle rycka tanden kände ja hur hela min kropp domnades bort. så tandsköterskan fick påminna mig att andas. kände att de bara va sekunder ifrån att ja skulle tuppa av. men sköterskan va så go med mig å prata lugnt med mig hela tiden å höll mig på armen. å det hjälpte faktiskt..

anledningen till att ja har sån skräck för sånt här är delvis att ja aldrig dragit ut en tand men mest för att ja haft så dåliga tandläkare innan.. dom har bedövat fel sida en gång, sen satt igång å borrat fastän inte bedövningen gjort verkan å sagt att "jo men lite känns de ju".. mm mm mm... betett sig som okänsliga kallhjärtade puckon rent ut sagt. dessa tandläkare fanns i forshaga så akta er för dom. :S

nu håller ja på å lagar lite mat. ingenting smakar för 5 öre just nu. men ska göra ett nytt försök med kyckling i creambonjour vitlök och örter å ris :)

nu ska ja ta mig en säkert 5:e kopp the med honung i väntan på att maten i ugnen ska bli klar..

hej med er så länge.. kram


Mary modell för en dag

Är bara tvungen å lägga upp en av de bilder som togs på min häst igår. Ville ha lite finare bilder på henne så ja bad christian en kompis att följa med ut med sin super kamera. här har ni en av bilderna :)

MARY "COPIADDOTTER" SUCCE

MIN VACKRA STOLTHET


söndag morgon..

..å solen skiner ute. underbart.. om ett tag ska ja åka te stallet till min goding te häst å ta en lååång uteritt i skogen. älgjakten börjar imorn så sen får vi inte va där på ett tag..

tror många kan hålla med mig om att denna vaccinering för svininfluensan har vart besvärlig.. många liksom mig har haft värk i armen,svullnad mm efter vi fått denna spruta.. vissa har även haft lite influensa liknande symtom. ja hade lite huvudvärk mm när ja vakna på fredag morgon men de gick över med hjälp av treo P.
igår lördag va min arm ännu mer svullen å ja hade ÄNNU ondare... va ska detta bli undra ja.. har blivit dåligt med sömn också för varje gång ja rullat över å ska sova på vänster sida så har ja vaknat för de har gjort så ont..
men idag när ja vakna var svullnaden nästan helt borta. har en knöl i storlek med en 5:a bara nu ungefär med lite svullnad runt. men mycke mycke bättre än igår.

på jobbet grejas de med å göra om lite i köket. de har byts gardiner å dukar. men de större projektet e ju att stolarna skall slipas,tvättas å målas om från grönt till vitt.. 5 stolar å ett bord är klart. här kommer bilder på dessa :D


här kommer bilder på hur stolarna såg ut innan. lägg gärna märkte till den ingrodda smutsen på armstöden :S å de otroligt "fina" dynorna




nu ser istället stolarna ut så här. vita med nya beiga dynor :D we love it



så nu e de bara å ge sig på de andra 5 stolarna så e de ju klart sen... :D

<------------------------------------------------------------------------------------->

i fredags kom mona hit på kvällen så gjorde vi kycklingsallad å drack lite god dryck till :)
senare på kvällen skulle vi möta min sambo å hans kill kompisar på pitchers i stan.. dom hade nämligen vart på nöjes innan på en speling som ja inte vilja följa med å se på haha. inget för mig :P..

här kommer några bilder på mestadels mig å mona. vi har en förmåga å bara ta kort på oss själva haha

meeee




mona




me and mona




rock on




efter pitchers blev de natta mat så då gick vi bort mot day and night. mona å rienas hade satt sig för å invänta mig å stefan på en liggande stege. när vi kom ikapp så satte sig stefan breve å med allas tyngd på så knäcktes stegen så mona ramla baklänges å blev liggandes på backen hahahahah. detta har ja givetvis också bilder på hihi






hon fick lite hjälp upp till slut av grabbarna :P




ne nu får de va slut skrivet för idag. idag ska kanske andersson å stefan följa med till stallet. dom ska ta lite bilder på sina bilar å sen även på min häst. kan va kul å ha lite proff bilder som man kan förstora sen.

ha de gött vänner. kraaaaaam


soliga onsdag :)

va till stallet vid sju tiden imorse å släppte ut hästarna. nu har ja vart hemma i ca 1 timma å har i alla fall hunnit duscha å sitter med kaffekoppen i handen :D

som några av er vet har ja gått å blivit förälskad i en liiiiten ponny. ett shettis sto på 2 år som heter Kiara. hon e nog bland de sötaste shettisar ja se nån gång. nog för att alla e söta men hon e speciell :P. tog lite bilder på henne förut som ja tänkte ja skulle visa för er. vill även visa min sambo i hopp om att han smälter lite hehe.






visst e väll lilla kiara söt.

igår va ja barnvakt också till lilla emmie. hon va så rolig igår. gud va vi fick skratta åt henne. efter hon hade fått vällingen blev hon som en duracell kanin hahaha. stod å kolla på en av mina katter å så börja hon as garva så hon nästan trilla omkull :P.. finns de nått härligare än bebis skratt ha ha.
 ne nu måste ja fortsätta med mitt. men vi hörs

här står emilia å kollar på 2 å en halv män :P





helgen drar sig mot sitt slut...

..å jag har faktiskt hunnit med en hel del.. torsdag eftermiddag va ja till bergvik å inhandlade en ny super fin vinter jacka. ja e super nöjd med den. blev av märket alltitude. kostade en del så nu hoppas ja den uppfyller alla krav.

fredagen bestod inte av så mycke. va i stallet å tog en uteritt med hästen å på kvällen va de idol å mat som gällde.

lördagen startade jag med att åka till stallet kl 07.00. jag och marielle morgon fodrade å släppte sen ut alla hästar. våra hästar hann vara ute en timma ungefär sen fick dom komma in för å bli borstade å så. vi skulle båda rida för instruktör idag. jag kl tio och och marielle kl elva ungefär. vi hade då ingen vidare tur med vädret. på morgon vid åtta tiden när hästarna precis hade kommit ut såg de hyffsat ut. molnigt men de regnade inte i alla fall. när ja stod å mocka sen så kom de en stört skur i 2 minuter. sen gav de sig. när ja precis hade gjort klart min häst så kom de en skur igen å de börja blåsa så in i h-vete. regnet höll i sig en stund så vi avvaktade lite med att gå bort till dressyr banorna. men snart så va vi iväg. dressyr passet idag fick väll bara godkänt i betyg. vi har mycket att träna på. fick en massa tips och en del att träna på. det var en trött häst ja red hem på sen kan ja lova. när vi kom tillbaka till stallet fick hon först sitt fleece täcke å sen lite lunch å en massa gott som äpplen å morötter. sen somna hon en stund i sin box.. godingen...

efter detta dressyr pass gav ja mig hemåt för att möta upp sanna för en kaffe å hårfärgning. det var mig de skulle grejas hår på. ville ha lite blondare slingor. så detta fixade sanna på mig. å det tackar ja för. thanks again darlin :)

efter detta hårfix va de duschen som gällde. de skulle komma lite folk till oss vid sex tiden. sen satt vi hemma å förfestade å sjöng lite singstar. vid elva tiden drog vi brudar på krogen å grabbarna fortsatte festen hemma. alkoliserad å i högklackat buggade ja fram över dansgolvet haha. icke att rekomendera :P men kul hade vi :)

idag har man väll mått som man förtjänar. får skylla mig själv som pimplar redbull vodka. vi somna vid halv fyra i natt å ja gick inte upp förän klockan var tolv :S.. ja hatar å sova så länge.. ja gjorde kaffe å satte mig i soffan. i tankarna hade ja att jag inom bara 3 timmar skulle sitta på hästryggen å köra samma hårda dressyr pass som dagen innan. å att göra det i de tillstånd ja va i precis när ja vakna kunde bara inte sluta i nått annat än katastrof.

när klockan va kvart i tre tog ja mig i kragen å bytte om till ridbrallor. sen ca tio över tre satte ja mig i bilen. mötte upp dessiré i stallet som också skulle träna dressyr idag. hon va lika pigg som mig ungefär haha. bara efter mockningen stod ja å svettades. å när hon hade gått till hagen å hämta sin häst så blev hon helt andfådd hahahaha. snacka om två piggelina damer som skulle rida :P.

väl uppe på hästryggen piggna vi till som tur va. de blåste ganska kallt men vi vart ju snabbt uppvärmda sen under träningen :) min häst skötte sig underbart fint idag. dessiré tyckte hon såg jätte fin ut. de kändes väldigt bra. men e ju så svårt å känna sånt där tycker ja. ja e ju ingen dressyr ryttare. skulle vilja ha en spegelvägg så man ser hur hon rör sig å om hon får ihop kroppen mm mm.. men hon va rak å fin i alla fall å skötte sig som sagt. blev riktigt nöjd idag. blev extra många morötter till min kära mary idag.

nu sitter man här å har precis ätit god mat som min underbara sambo lagat. å snart blire sängen. för imorn ska man jobba igen.. skulle gott kunnat vart ledig hela veckan känner ja. uu va gött :P men men de e ju faktiskt roligt å träffa arbetskamraterna också :)

ne detta va allt för nu.

take care

ciao vänner <3

-----------------------------------
                                   


RSS 2.0